Eyeliner Tips

Flytande eyeliner är något som många tycker är svårt, men görs det rätt är det en av de enklaste och snyggaste sminkningarna som finns. Grundregeln ”övning ger färdighet” gäller även för eyeliner men det finns också en hel del tips för nybörjaren!
 

Försök att hitta ett ställe att sitta där du har bra ljussättning och där du kan stödja armbågen mot ett bord eller liknande, det gör att du får lite extra stabilitet. Det är bra att börja måla ungefär i mitten av ögonlocket istället för längst in. Eftersom du vill ha eyelinern väldigt tunn längst in.

 

När du målat längst med hela ögonfransraden kan du fixa en snygg vinge om du vill! Det här är den biten som många tycker är lite svår, det du kan göra är att ta hjälp av ett visitkort eller något annat slags hårt papper och placerar det vid yttre ögonvrån och vinklar mot slutet av ögonbrynet får du en bra mall att utgå från.

 

Måla sedan tunt längst med kortet och fokusera på att inte måla för tjockt och att få vingen snyggt spetsig i slutet.

 

När du har en tunn vinge och eyeliner längst med hela fransraden är det dags att bygga ihop dessa så att det blir en snygg linje.  Slinter du med handen är det enklast att städa upp misstaget med hjälp av en bomullstops doppad i ögonmakeupremover.

 

Avsluta med mascara och du har en snygg ögonmejk som passar både till vardags och fest. 

 
 
Anonym
16 April, 2015 @ 17:20

Det är nästan enklare att tejpa så slipper man hålla i ett kort!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: